Газопроводът Северен поток 2 по дъното на Балтийско море няма да

...
Газопроводът Северен поток 2 по дъното на Балтийско море няма да
Коментари Харесай

Меркел в Тбилиси: Северен поток 2 няма да направи Германия зависима от Русия

Газопроводът " Северен поток "  2 по дъното на Балтийско море няма да направи Германия подвластна от Русия за доставките на сила. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел пред студенти в грузинската столица Тбилиси, съобщи Ройтерс. 

На втория ден от обиколката си из три страни от Кавказкия район, доста от които имат комплицирани връзки с огромния си северен комшия, Меркел още веднъж съобщи, че Берлин желае да подсигурява, че Русия ще продължи да доставя известни количества газ и през Украйна, даже след завършването на " Северен поток "  2. 

Пред студентите от Държавния университет на Тбилиси Меркел сподели още, че Европа и НАТО не са врагове на Русия, съобщи ТАСС.

" Русия е значима страна в света. Германия има предпочитание да има положителни връзки с Русия. Европа и Русия добре сътрудничат и научават доста един от различен, само че в същото това време желая да отбележа, че Европейски Съюз и НАТО не са врагове на Русия ", сподели Меркел.

Относно интеграцията на Грузия в Европейски Съюз Меркел сподели, че процесът не приключва за пет години. Тя напомни, че става дума за един динамичен развой, който Германия ще продължи да поддържа, само че добави, че не желае да дава прибързани обещания, че интеграцията на страната в Европейски Съюз скоро ще е реалност.

Итформацията е на Българска телеграфна агенция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР